Slide background

Polugodišnja
prognoza cena

decembar-maj

O nama

Home / O nama
SEEDEV DOOSEEDEV je konsultantska kompanija sa deset godina iskustva u analizi problema i predlaganju rešenja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Srbiji, zapadnom Balkanu i Kavkazu. Istraživači i analitičari SEEDEVa svoja mišljenja i preporuke baziraju na istraživanju, iskustvu i poznavanju konteksta razvoja poljoprivrede u Srbiji, regionu, Evropi i svetu. SEEDEV je posebno ponosan na mrežu poljoprivrednika i saradnika sa kojima svakodnevno razmenjuje informacije i iskustva, kao i na konstruktivno partnerstvo sa agrobiznisom.
arequipa dra
Dragana Tar
Direktor

Svoju karijeru razvijala u oblastima zaštite životne sredine, lokalnog razvoja i socio ekonomskom osnaživanju marginalizovanih grupa. Kao samostalni konsultant, u okviru FAO, a potom i SEEDEVu, radi na poboljšanju ekonomske budućnosti i društvenog uključivanja stanovnika sela. Osmislila i realizovala niz treninga i procesa za razvoj sposobnosti i poslovanja nevladinog sektora i grupa poljoprivrednika. Od 2006e radi na projektima podrške razvoju kvaliteta u poljoprivredi, a posebno razvoju i zaštiti tradicionalnih proizvoda. Magistrirala na Institutu za društvene studije Erazmus Univerziteta, na programu politike alternativnog razvoja. Zalaže se da i mala rešenja, posebno kao deo lokalnog znanja, dobiju prostor da nose značajne promene.


Goran
Goran Živkov
Osnivač & Programski direktor

Inženjer poljoprivrede, bivši pomoćnik ministra i ministar poljoprivrede u Srbiji. Dugogodišnje iskustvo u kreiranju politike i strateškom planiranju u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Specijalista je za agrarnu politiku i trgovinu u poljoprivredi, za analizu i razvoj lanaca vrednosti i poljoprivredno finansiranje. Vlasnik konsultantske firme SEEDEV, direktor Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu - Agrikultura, član borda direktora ProCredit banke u Srbiji, osnivač Međunarodne inicijative za Kavkaz.


ivana
Ivana Dulić Marković
Konsultant

Doktor poljoprivrede. 30 godina iskustva u istraživanju kroz naučni rad, u javnoj upravi i konsaltingu. Nakon završenog Agronomskog fakulteta u Zagrebu radila je u Institutu za voćarstvo u Čačku kao fitopatolog virusolog. Od 2000. godine bila je direktorka Zavoda za genetičke resurse, a zatim ministarka poljoprivrede i potpredsednica Vlade RS. 2010. godine se pridružila SEEDEVu i SEEDEV projektima, a ima iskustvo rada kao nezavisni konsultant u evaluaciji ruralne i poljoprivredne politike, diverzifikacije ruralne ekonomije, fitosanitarnog sistema, ....


ja
Nemanja Teofilović
Analitičar & Sistem administrator

Diplomirao na Fakultetu Organizacionih Nauka u Beogradu, smer Informacioni sistemi i tehnologije. Sistem administrator i analitičar. Specijalista za analize proizvodnje i trgovine i druge različite statističke analize iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ima dugogodišnje iskustvo kao mrežni i administrator baza podataka, u razvoju statističkih sistema i sveobuhvatnom upravljanju bazama podataka. Posebna specijalnost mu je Web dizajn.


Djordje
Đorđe Teofilović
Analitičar

Diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu na odseku za voćarstvo i vinogradarstvo. Karijeru započeo u Gradskim pijacama 2010. godine, odakle je prešao u Veletržnicu Beograd od njenog osnivanja 2012. Radio na izradi studije iskorišćenja obnovljivih izvora energije sa pijaca, na poslovima analitike poslovanja i definisanja pravaca unapređenja poslovanja, privlačenja potencijalnih investitora. 2013. postaje upravnik Veletržnice. U SEEDEV-u je od 2015. godine gde radi kao analitičar. Oblast uže specijalnosti su mu izrade analiza: tržišnih lanaca prodaje voća i povrća, proizvodnje i trgovine, izrada projekcija, rad na strategijama razvoja pojedinih podsektora poljoprivrede…


Aleksandra
Aleksandra Marković
Ofis menadžer

Nakon studija etnologije i antropologije, radila na projektima izučavanja tradicionalne kulture i očuvanja kulturnog nasleđa, kao i edukacije dece školskog uzrasta o lokalnim narodnim kulturama. Od 2011. godine vodi SEEDEV kancelariju i angažovna je na pravno-administrativnim poslovima, komunikaciji sa klijentima i koordinaciji, organizaciji skupova i konferencija, kao i na projektima zaštite geografskog porekla tradicionalnih proizvoda i ruralnog razvoja.


393218_10150576213798312_1765130768_n
Josip Jagušt
Direktor SEEDEV Hrvatska

Kao diplomirani inženjer mašinstva i master tehnologije zaštite životne sredine sa Kraljevskog univerziteta u Londonu, Josip je radio u Norveškoj na problemima održivog razvoja za Norsk Hydro i sertifikovan je revizor za EMAS/ISO 14001:2004 EMS; od 2002. godine uključen je u privatni agrobiznis sektor u Hrvatskoj. Trenutno je na čelu SEEDEV-a u Hrvatskoj, radi na brojnim projektima vezanim za održivost ruralnog razvoja i agrobiznisa i struktuira SEEDEV-ov IPA tim. Njegovo iskustvo i stručnost ističe se u korporativnom menadžmentu, kao i izgradnji kapaciteta održivog razvoja ruralnih i lokalnih institucija.


Jeroen_old
Jeroen Arends
Konsultant

Master ekologije na Univerzitetu Wageningen u Holandiji, u srži Jeroen-ovih profesionalnih interesovanja su inovativna rešenja problema ekologije iz perspektive usluga ekosistema i Teorije Ekološke Modernizacije. Uz to, obnovljivi izvori energije i modeli održivog agrobiznisa ga takođe inderesuju. Radio je kao konsultant u oblasti ekologije, biodiverziteta i očuvanja prirode. Ima radno iskustvo u oblasti informacionih tehnologija i izrade manjih aplikacija za lokalne zajednice u Boliviji i Peruu gde je radio na postavljanju infrastrukture eko-turizma.


pascal
Pascal Bernardoni
Konsultant saradnik

MSc Agroeconomics. M.A. in Agro-economics, Pascal has first worked in Western Africa and Latin America on institutional strengthening of large farmer associations; and partcipated to define development funds policies. In 1999, after a short parenthesis in San Francisco and an experience in two food commodities trading companies, Pascal worked mostly in the Balkans and in the Caucasus. Over the past 15 years, Pascal professional experiences have focused on value chain analysis, development and governance. Pascal has also work on Geographical Indications, in the Balkan countries, but also in Western Africa, Indonesia and Colombia. In 2005 and 2010, Pascal has co-founded respectively SEEDEV in Serbia and REDD in Switzerland.