SEEDEV - Agricultural Consultancy
+381 11 404 50 77
seedev@seedev.org

Aktivnosti

Home » Aktivnosti

Korona virus u velikoj meri je zaustavio svet. Posledice će tek da se osete. Poljoprivreda kao kompleksan sektor imaće brojne pozitvne i negativne posledice. Kriza u potrošnji i trgovini utiče na realni sektor, iz koga će se ona preneti u finansijski sektor i na kraju državni kroz makroekonmsku nestabilnost. Kurs valute je dobar indikator za to. Treba znati da naši najveći konkurenti u berzanskim izvoznim poljoprivrednim robama…

Read more

Cene poljoprivrednih proizvoda u 2020

SEEDEV je izradio Analizu 10 najznačajnih poljoprivrednih proizvoda u Srbiji. Dokument je dostupan ovde.

Read more

Mi IPARD radimo ovako

Svi dokumneti na broju i sa svim potrebnim informacijama. Zbog nas niko ne čeka evaluaciju projekta i rešenje mesecima. Mi poštujemo UAP, naše i tuđe klijente.

Read more

SEEDEV je uradio analizu  kompanija prerađivača poljoprivrednih proizvoda, po svim kategorijama – šećerane, uljare, prerada sokova, prerada voća i povrća, kondidori, prerarda stočne hrane, mlekare, prerada mesa i mleka, mlinovi, prerada ribe, proizvodnja  paste i testa i ostala prerada. Najveće ukupne poslovne prihode imaju kompanije u preradi mesa a najveći broj kompanija se bavi preradom voća i povrća.

Read more

Pad izvoza suve šljive

Izvoz sveže šljive iz Srbije beleži pad – od 2014. kad je bio 19 miliona USD pao je na 6.5 miliona u 2019. I izvoz sveže šljive koji je bio usmeren uglavnom na rusko tržište kontinuisano pada poslednjih nekoliko godina (sa 30 miliona u 2013. na 7 miliona u 2018). Za razliku od ova dva proizvoda izvoz zamrznute šljive raste od 2006. godine i prešao je 50…

Read more

SEEDEV na novoj adresi

Naša nova adresa je Bulevar Arsenija Čarnojevića 72 / 4. sprat. Dobrodošli.

Read more

16. zimiski seminar koji 100 P Plus organizuje na Tari bio je prilika da se s paorima prodiskutuju prelozi sektorskih analiza za ostale useve i za povrće. Dileme oko kojih je diskusija vođena su podizanje donje granice površina kod posebnih uslova kako bi se otvorio prostor za veću podršku iz nacionalnih mera malim i srednjim proizvođačima ili razgraničenje sa nacionalnim merama na osnovu veličine prihvatljive investicije….

Read more

Najkonkurentnije je voće

U organizaciji Regionalne privredne komore u Valjevu je 17.01.2020. predstavljena sektorska analiza proizvodnje i prerade voća. Voće je nakonkuretniji sektor poljoprivrede Srbije, prvenstveno zbog konkurentnosti zamrznute maline i vošnje na evrpskom tržištu. Postoji veliki prostor da se unapredi sektro i kroz investicije ali i rešavanjem problema koji postoje u proizvodnji i preradi voća a tiču se nestabilnosti tržišta, rezidua pesticida i ostalih pitanja bezbednosti proizvoda, odnosa prema…

Read more

Sektorska analiza proizvodnje i prerade povrća

Đorđe Teofilovic je u PKS  predstavio sektorsku analizu proizvodnje i prerade povrća koja je rađena za Ministratvo poljoprivrede a treba da podrži programiranje IPARD III programa.  

Read more

Koliko je porasla potrošnja paradajza zimi?

Potrošnja paradajza na domaćem tržištu u prvom kvartalu godine je pet puta uvećana u poslednjih deset godina. Domaći paradajz je izrazito konkurentan kvalitetom.

Read more
Page 1 of 2 12